יום רביעי, 23 בספטמבר 2015

עוגיות שקדים ושמן זית עם קמח מלא :-)




חומרים:

100 גרם שקדים טחונים

50 גרם אבקת סוכר

2 כוסות קמח מלא

3/4 כוס שמן זית

לקישוט: שברי אגוזי מלך או שקדים פרוסים


אופן ההכנה:

שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב

מוסיפים שמן זית ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק אחיד
הבצק צריך להיות גמיש ורך  (לא דביק ולא יבש ומתפורר)

יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה

מועכים מעט עם מזלג כל כדור ומקשטים בשבר אגוז מלך או שקד פוס

אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט.

המלצה:  העוגיות מתפוררות כשהן חמות, לכן כדאי לחכות רבע שעה עד חצי שעה ורק אז להגיש 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה