יום רביעי, 23 בספטמבר 2015

עוגת תפוחים מצופה פרורים :-) (מתכון של דנית סלומון עם שינויים שלי)



חומרים:

1 כוס קמח לבן כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר חום

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה


למלית התפוחים:

1.5 ק"ג תפוחים ירוקים (בערך 12 תפוחים בינוניים)

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר

25 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף קורנפלור


לציפוי הפרורים:

3/4 כוס קמח

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

75 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

להכנת הבצק,
שמים קמח, אבקת אפייה וסוכר במעבד מזון או מיקסר
מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לתערובת פירורית. מוסיפ את הביצה ומעבדים רק עד שהבצק מתאסף       לפירורים גדולים ולחים.
משטחים את הבצק על תחתית תבנית מלבנית בשכבה אחידה. דוקרים במקומות רבים עם מזלג ומכניסים למקרר.

הכנת ציפוי הפירורים.
מערבבים קמח, סוכר, קינמון ואגוזים בקערה בינונית. יוצקים עליהם את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת פירורית.
שומרים במקרר עד לשימוש.

הכנת מלית התפוחים.

קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר רחב ומוסיפים מיץ לימון, סוכר וחמאה. מבשליפ על להבה בינונית, בלי מכסה, במשך 15-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. בוזקים את הקורנפלור על התפוחים, מערבבים ומבשלים עוד דקה או שתיים, עד שהנוזלים מסמיכים.

בזמן שהתפוחים מתבשלים, אופים את תחתית הבצק בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים את הבצק מהתנור ומורחים את תערובת התפוחים בשכבה אחידה. מפזרים את הפירורים מעל התפוחים מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות , או עד שהפרורים משחימים קלות.

מוצאים את התבנית מהתנור, מצננים 10 דקות , חותכים לריבועים ומגישים חם או קר.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה